Венчање: Избор хране и пића
У данашње време, скоро је немогуће организовати свадбену прославу без понуде разноврсне хране и пића за госте и младенце. Откријте на који начин можете да организујете понуду јела и пића, и на економичан начин направите свадбену прославу.
Стратегије: Како започети?
- Резервишите место пријема гостију пре него што контактирате кетеринг службу. Имајте на уму да већина сала за банкете већ има ексклузиван (или ‘препоручени’) властити кетеринг, што може да вам ограничи могућност избора. То морате да проверите пре него што разговарате са добављачима.
- Дефинишите јеловник бар шест месеци унапред. Уколико се венчавате током сезоне када има највише венчања, можда морате да резервишете и раније, поготово ако желите неки познати кетеринг.
- Питајте пријатеље и породицу за препоруке и идеје.
- Одредите износ који желите да потрошите, и онда направите приоритете. Уколико вам је важно да имате пуно људи на пријему, онда уштедите на закусци, и обрнуто: уколико вам је врхунска, гурманска храна приоритет, онда скратите листу гостију, или ограничите понуду алкохолних пића на вино и пиво.
- Обавите разговоре с потенцијалним кетеринг службама.
- Да ли морате да узмете у обзир и неке посебне навике у исхрани (нпр. вегетаријанску или веганску исхрану)? Проверите да ли ваша кетеринг служба има искуства у припремању таквих јела.
- Донесите слике ваше венчанице, места где ће бити пријем, цвећа – све што би вашој кетеринг служби могло да да неку идеју за врсту пријема коју имате на уму.
- Распитајте се за препоруке. Пре него што потпишете уговор, разговарајте с осталим младама.
Буџет: Како смањити трошкове?
- Одаберите пријем као доручак-ручак или обилнији ручак, уместо вечере која је обично доста скупља.
- Прескочите главни оброк и уместо тога прославите венчање уз укусну закуску – то је најбоље решење (уместо вечере) за пријем након церемоније која се одржава, на пример, око 14 сати. Организујте поподневни пријем или касно поподневни/рано вечерњи коктел.
- Уколико стварно желите да је храна послужена за столом, онда можете да смањите број јела са пет на три.
- Ограничите избор хране тако што ћете затражити од гостију који долазе да вам, на вашим позивницама, јаве коју би храну најрадије јели, или одаберите тестенину или протеинску храну за коју мислите да одговара већини гостију.
- Нека јеловник буде једноставан; усредсредите се на квалитетне састојке. Тражите од свог кетеринга да у припреми користи сезонске производе локалних произвођача.
- Наручите јефтинији јеловник за децу који ће бити послужен на столу резервисаном за децу. У сваком случају, веројатније је да би они радије појели нешто са роштиља и пржене кромпириће него гушчју паштету с тартуфима маринирану у коњаку.
- Проверите да ли ваша кетеринг служба дозвољава доношење ваших алкохолних пића. (Обавезно питајте да ли наплаћују отварање и послуживање боца које сте сами донели.)
Share:
Оставите одговор