• Dobrodošli
  • Ketering
  • Meni
  • Galerija
  • Gde se nalazimo
  • Blog

Venčanje: Izbor hrane i pića

U današnje vreme, skoro je nemoguće organizovati svadbenu proslavu bez ponude raznovrsne hrane i pića za goste i mladence. Otkrijte na koji način možete da organizujete ponudu jela i pića, i na ekonomičan način napravite svadbenu proslavu.

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

 

Strategije: Kako započeti?

 

  • Rezervišite mesto prijema gostiju pre nego što kontaktirate ketering službu. Imajte na umu da većina sala za bankete već ima ekskluzivan (ili ‘preporučeni’) vlastiti ketering, što može da vam ograniči mogućnost izbora. To morate da proverite pre nego što razgovarate sa dobavljačima.
  • Definišite jelovnik bar šest meseci unapred. Ukoliko se venčavate tokom sezone kada ima najviše venčanja, možda morate da rezervišete i ranije, pogotovo ako želite neki poznati ketering.

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

 

  • Pitajte prijatelje i porodicu za preporuke i ideje.
  • Odredite iznos koji želite da potrošite, i onda napravite prioritete. Ukoliko vam je važno da imate puno ljudi na prijemu, onda uštedite na zakusci, i obrnuto: ukoliko vam je vrhunska, gurmanska hrana prioritet, onda skratite listu gostiju, ili ograničite ponudu alkoholnih pića na vino i pivo.

Venčanje, ketering, hrana, piće

 

  • Obavite razgovore s potencijalnim ketering službama.
  • Da li morate da uzmete u obzir i neke posebne navike u ishrani (npr. vegetarijansku ili vegansku ishranu)? Proverite da li vaša ketering služba ima iskustva u pripremanju takvih jela.

 

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

  • Donesite slike vaše venčanice, mesta gde će biti prijem, cveća – sve što bi vašoj ketering službi moglo da da neku ideju za vrstu prijema koju imate na umu.
  • Raspitajte se za preporuke. Pre nego što potpišete ugovor, razgovarajte s ostalim mladama.

 

Budžet: Kako smanjiti troškove?

 

  • Odaberite prijem kao doručak-ručak ili obilniji ručak, umesto večere koja je obično dosta skuplja.
  • Preskočite glavni obrok i umesto toga proslavite venčanje uz ukusnu zakusku – to je najbolje rešenje (umesto večere) za prijem nakon ceremonije koja se održava, na primer, oko 14 sati. Organizujte popodnevni prijem ili kasno popodnevni/rano večernji koktel.

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

 

  • Ukoliko stvarno želite da je hrana poslužena za stolom, onda možete da smanjite broj jela sa pet na tri.
  • Ograničite izbor hrane tako što ćete zatražiti od gostiju koji dolaze da vam, na vašim pozivnicama, jave koju bi hranu najradije jeli, ili odaberite testeninu ili proteinsku hranu za koju mislite da odgovara većini gostiju.

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

  • Neka jelovnik bude jednostavan; usredsredite se na kvalitetne sastojke. Tražite od svog keteringa da u pripremi koristi sezonske proizvode lokalnih proizvođača.
  • Naručite jeftiniji jelovnik za decu koji će biti poslužen na stolu rezervisanom za decu. U svakom slučaju, verojatnije je da bi oni radije pojeli nešto sa roštilja i pržene krompiriće nego guščju paštetu s tartufima mariniranu u konjaku.

 

Venčanje, ketering, hrana, piće

  • Proverite da li vaša ketering služba dozvoljava donošenje vaših alkoholnih pića. (Obavezno pitajte da li naplaćuju otvaranje i posluživanje boca koje ste sami doneli.)
15. juna 2016. Nekategorizovano puzzlemediagroup



Leave a Reply Cancel Reply

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url


Restoran Švajcarija - Restoran sa dušom
© 2019 Restoran Švajcarija